Klik hier voor recente recensies over Moeder de Gans

Hoe beveilig ik mijn gegevens?

Om u veilig op het net te begeven moet u er voor zorgen dat uw computer aan een paar richtlijnen voldoet. Onder 'Wat doe ik in geval van een besmetting?' vindt u info over wat u moet doen in geval van een besmetting.

1. Gebruik een 'up to date' virusscanner. De software en updates vindt u bij onze links.

2. Maak een reservekopie van al uw belangrijke gegevens. Neem deze kopie op een externe schijf (bv. zip of CDR) en bewaar deze schijf niet in uw computer.

3. Blijf op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen rond computervirussen. Probeer de nieuwsbrieven rond de virusscanner zo goed mogelijk te volgen.

4. Hou altijd een opstartdiskette achter de hand. Raadpleeg de helppagina's van uw besturingssysteem om een opstartdiskette te maken.

5. Installeer een personal firewall op uw computer. Deze software zorgt ervoor dat ongewenste bezoekers geen toegang tot uw systeem krijgen. De software en updates vindt u bij onze links. Pas op: Het installeren van deze software is niet altijd evident.

6. Zorg er voor dat uw gedeelde mappen voldoende beveiligd of uitgeschakeld zijn als u verbinding maakt.

U kunt ook de veiligheid van uw systeem evalueren door bijvoorbeeld van op www.securityspace.com een scan uit te laten voeren van uw computer. Deze site zal enkel scannen naar kwetsbaarheden en u deze tonen op een webpagina.

 

1993-2017 MoederdeGans.be -- Leest u a.u.b. onze Disclaimer, on line veiligheid en Privacy beleid --