Voeren Voerstreek voeren voerstreek

De Voerstreek

 

De Voerstreek is door de voorzitter van het VVV de Voerstreek Guido Sweron ooit 'het zolderkamertje van BelgiŽ' genoemd. Het zegt eigenlijk alles over hoe u zich de Voerstreek zou kunnen voorstellen.

De streek die bestaat uit zes dorpen blinkt uit in het gewoon zijn. Veel plekken doen je tot 100 jaar terug in de tijd wanen. De gastvrijheid van de inwoners van de Voerstreek is spreekwoordelijk. 

De natuur komt in de Euregio bijna nergens beter tot zijn recht dan hier in de Voerstreek. Door de vele onaangetaste plekken binnen Voeren heeft de das in groten getale weten te overleven. Volgens plaatselijke getuigen zouden er zelfs nog verdwaalde wasberen zijn gesignaleerd. Grote wilde vogels zoals b.v. de buizerd en torenvalk vliegen her en der over de velden terwijl de wandelaars ongestoord hun tocht kunnen voortzetten. Oplettende wandelaars kunnen met een beetje geduld zelfs haviken, rode wouwen, steen- en bosuilen waarnemen. Wilde zwijnen en vrijwel alle andere Europese bosdieren zijn overal in de omringende bossen van Voeren aanwezig. 
Om hier een opsomming te geven van alle wilde diersoorten en plantensoorten die nog in ruime mate in Voeren voorkomen zou te ver voeren. Voor meer info hierover verwijzen wij u naar de linkpagina of de website van  VVV de Voerstreek

Neem ook een kijkje in ons fotoarchief voor afbeeldingen en impressies uit de streek en ontdek hoe puur de Voerstreek is of neem een kijkje op onze linkpagina met wetenswaardigheden over de Voerstreek. Veelal zeer informatieve website's die zijn opgezet door Voerenaars. Vergeet zeker ook niet de pagina Voeren en de omgeving te bezoeken binnen de website van Moeder de Gans.

Voeren is een natuurpark op zichzelf!

 

© 1993-2019 Moeder de Gans -- Leest u a.u.b. onze Disclaimer, on line veiligheid en Privacy beleid --