Hoe het begon

De herberg
In september
1993 gaan Rogier Goessens en Barbara DeliŽn van start  met herberg Moeder de Gans in Teuven (B), gevestigd in een boerderij uit 1746. Hun ideaal is de hoeve verbouwen en de keuken verbeteren en specialiseren. De hoofdgedachte was en is nog steeds een gastronomisch bedrijf op te zetten en te exploiteren vanuit het oogpunt van de gast. Zo organiseren Barbara en Rogier diverse activiteiten en arrangementen in en om herberg Moeder de Gans om de bezoekers gelegenheid te bieden invulling te geven aan hun vrije dag of vakantie.

In 1994 krijgen Barbara en Rogier de mogelijkheid om het vroegere grondgebied van 3 hectare dat tot de hoeve behoorde, terug te kopen van de toenmalige eigenaar uit Aubel (B). Het stuk grond is in de afgelopen vijftig jaar nooit met kunstmest of chemicaliŽn bewerkt. Ook bevinden er zich op dit stuk grond twee natuurlijke spontane waterbronnen met drinkbaar water. In 2010 is  hierop Het Voetenpad geopend.


Op het web

In 1994 gaat Rogier voor het eerst on line. Het communiceren via e-mail blijkt in die tijd al zeer gewild onder de bedrijven waarmee Moeder de Gans contact heeft. Zo rekruteert Rogier in 1997, als eerste ondernemer in BelgiŽ, een werknemer via de z.g.n. KISS site. De KISS site is een initiatief van de VDAB (Vlaamse Dienst voor Arbeids Bemiddeling). Vervolgens neemt Rogier in 1998 de beslissing om tijd
te reserveren voor de ontwikkeling van een portalsite ten behoeve van herberg Moeder de Gans. Vanaf 2001 wordt hij hierin ondersteund en verder begeleid door Inconel.nl uit Valkenburg a/d Geul (NL).
In 2000 wordt Rogier door Dns.be te Leuven erkend als officiŽle dns.be agent voor BelgiŽ.
Dit betekent dat vanaf deze datum iedereen die een domeinnaam wil laten registreren voortaan terecht kan bij Rogier Goessens via de speciale registratie pagina.

In 1999 ontmoet Rogier Sara Smerdon in Moeder de Gans. Sara volgde een beeldende kunst opleiding aan de University of South Australia (bachelor of visual arts). Zij raakt onder de indruk van Rogiers inspirerende ideeŽn. Gastvrijheid, authenticiteit en puurheid in de eenvoudige schoonheid van het omringende landschap. Saraís werk voegt een nieuwe dimensie toe.

Klik hier om deze afbeelding te vergroten.                                                           Rogier Goessens hoeve specialiseren exploiteren organiseren activiteiten arrangementen vrije dag vakantie grondgebied aubel kunstmest natuurlijke spontane waterbronnen drinkbaar water sous-chef chef-kok Chefkok Paul Boeijen studiegenoot horecaschool Sittard MHS Heerlen Cariere horec-keukens stage Zwitserland bediening succesvol Duitsland leermeesterdiploma kriebels Chateau St. Gerlach cafe-restaurant Heuvelland karakter herberg streekproducten specifieke smaken communiceren rekruteert ondernemer Belgie werknemer initiatief VDAB reserveren ontwikkeling portalsite Inconel Valkenburg a/d Geul Leuven dns.be registreren domeinnaam officieel internationaal registrar Sara Smerdon beeldende kunst opleiding University of South Australia bachelor of visual arts ideeen gastvrijheid authenticiteit puurheid eenvoudige schoonheid landschap dimensie Rogier teuven
Rogier Goessens 1999


Nieuw generatie

In 2014 dragen Barbara, Rogier & Sara de scepter over aan Mark Brock en Jiyan Bijlsma.

Mark en Jiyan zijn met ingang van 15 mei 2014 de nieuwe herbergiers. De oude hoeve en het bijbehorende land zijn verkocht aan de familie Moorgat, tevens de eigenaren van de befaamde brouwerijen/bieren Duvel, La Chouffe, De Koninck, Liefmans, Maredsous, Ommegang, Bel Pils en Vedett. Met de steun van de familie Moortgat is de toekomst van Moeder de Gans gegarandeerd en onder leiding van Mark en Jiyan blijft de ziel en het concept van Moeder de Gans behouden.
vlnr: Rogier, Jiyan en Barbara 1994.

 


vlnr: Jiyan, Mark & Rogier
 


© 1993-2019 Moeder de Gans - Leest u a.u.b. onze Disclaimer, on line veiligheid en Privacy beleid