Streekgerechten, buffetten en barbecue, een zeer uitgebreid assortiment bieren waarvan 12 op het vat, capaciteit: 's zomers 190 zitplaatsen, 's winters 90 zitplaatsen, natuurwandelingen met of zonder gids, huifkartochten met paard of antieke tractor, proeverij van trappistenbieren in onze herberg of een trappistenbier proeftocht in de natuur, tevens kunnen wij zorgen voor een aangepaste muzikale omlijsting, houten wereldspelen voor individueel gebruik of in groepsverband, mountainbiketocht onder deskundige begeleiding door het Voerense landschap, diverse arrangementen met de mogelijkheid van een bezoek aan een ambachtelijke stroopmakerij, een wijnboer of een imkerij/pottenbakkerij, begeleide of beschreven fietsroutes van 30/50 km, brouwerij excursie's, vertrekpunt van het natuurspel: de Veursbos wandeling 7,8 km in de vorm van een ganzenbord spel met vragen en antwoorden.

 

Ontdek het geheim van herberg
"Moeder de Gans"

 

Herberg Moeder de Gans is een café-restaurant, gelegen aan het pittoreske dorpspleintje van Teuven in de Belgische Voerstreek. In het zicht van de neogotische Sint-Pieterskerk ontplooit zich een uniek dorpskader met het oude gemeentehuis uit de 18de eeuw en de school uit de vorige eeuw, omringd door leilinden.

Moeder de Gans is gevestigd in een karakteristieke vakwerkboerderij uit de 18de eeuw. Het woonhuis, uit 1740, is het oudste gedeelte van deze hoeve. De stallen laten een variatie aan bouwstijlen zien. Daarvan springt die van de huidige herberg wel het meest in het oog. Deze werd gebouwd als paardenstal aan het eind van de vorige eeuw.

Het interieur wordt gekenmerkt door de liefdevolle toepassing van vele historische elementen. Een uit Naamse steen gekapte drinkbak voor de paarden is bewaard gebleven en heeft een bijzondere plek gekregen in de huidige inrichting. Een grote openhaard in de herberg is gebouwd op een heuse molensteen, afkomstig van een graanmolen uit 's Gravenvoeren. De schoorsteenmantel dateert uit het begin van de 18de eeuw. In de serre van het restaurant is een oude waterput te bewonderen.

Buiten, op het binnenhof, zijn het hok van de 'courhond' en zelfs het huuske, een oude wc, bewaard gebleven. Direct achter de hoeve bevindt zich een nog altijd drinkbare bron, de centrale plek van het dorp. Nu nog komen de inwoners van Teuven hier heerlijk sprankelend bronwater drinken. Voor wie liever wat anders drinkt zijn één van de twaalf bierkranen en tientallen andere bieren in de herberg een uitstekend alternatief.

Herberg Moeder de Gans heeft een biercafé met talloze soorten bier, een restaurant voor streekgebonden specialiteiten, een wintertuin, een beschutte binnenplaats en een weideterras voor de zonliefhebbers. 
Hier bij Moeder de Gans waant U zich in de Provence.

Wilt u ook het geheim kennen?
   Dan graag tot ziens in de Voerstreek
.

 

 

Herberg Moeder de Gans is iedere dag geopend vanaf 11:00 uur behalve op maandag. De keuken is open van zondag t/m donderdag van 12:00 uur tot
20:30 uur en op vrijdag en zaterdag van 12:00 uur tot 21:30 uur.

Let op!
Maandag sluitingsdag
Uitzonderingen

 

 

Wilt u meer weten over herberg Moeder de Gans klik
dan op een van de onderwerpen hiernaast
of klik hier
voor enkele foto's of een complete virtuele toer

Nieuw Het Voetenpad
 

Sitemap / pda    Contact    Help   ©   Cookiebeleid   Recensies


© 1993-2019 Moeder de Gans - Leest u a.u.b. onze Disclaimer, on line veiligheid en Privacy beleid -