Moeder de Gans pils

 

Het Moeder de Gans pils wordt speciaal voor ons gebrouwen in Puurs bij de brouwerij van Duvel Moortgat. Eén van de meest traditionele Belgische pilsbieren gemaakt volgens een ongewijzigd authentiek recept. Door gebruikmaking van de welbekende Saaz hop heeft het Moeder de Gans pils een karakteristieke bittere smaak. Dit in tegenstelling tot de meer gekende zoetere pils bieren. Het resultaat is een zuiver fris, fruitig, droog en wel gehopt pils met een prachtige gouden kleur.

 

 

Moeder de Gans seizoensbier

 

De Moeder de Gans seizoensbieren worden speciaal voor
ons gebrouwen door brasserie d’Achouffe.

 

Tijdens het voorjaar:
Een vlot doordrinkbaar bier met een alcoholpercentage van 6%. Subtiele dryhopping* is toegepast met o.a. een mix van Amarillo, Citra en Sorachi Ace en, zelfs voor het eerst in de Achouffe geschiedenis, het gebruik van rijst. De smaak is zeer subtiel, clean en met een elegant aroma van wel 5 van de allerbeste “nieuwe wereld” hopsoorten. Licht amber kleurig, geurend naar limoenbloesem, lychee en druivenblad en in de fruitige smaak sinaasappelschil en mango begeleid door heel erg fijne hopbitters.

 

Tijdens de zomer:
Een verfrissend lichtfruitig bier van 6%. In de geurbeleving een aroma van kruidige gist met een hint van koriander, vers gesneden gras en perzik, licht hoppig. Ook in de smaak beleving fruitig met een hint van citroen, licht gepeperd en droge in balans zijnde bitters.
Een zeer verfrissend zomerbier.

 

Tijdens het najaar:
Ons herfstbier is kenmerkend voor zijn koperkleur, frisse fruitige geur en aangename volle smaak met op het einde een bitter tintje. Een heel mooi bokbier met een alcoholpercentage van 6,6%.

 

Tijdens de winter:
Met een alcoholpercentage van wel 10% een mooi sterk bruin winterbier, gekruid met tijm en curaçaoschil, met een lichte hopsmaak, evenwichtig en ongefilterd.

 

* Dryhopping: het toevoegen van de droge hop tijdens het lagerings/rijpings proces van het bier na de hoofdgisting. Met andere woorden; naast dat er hop wordt toegevoegd tijdens het kookproces wordt er bij dryhopping ook hop toegevoegd lang na het kookproces, waardoor belangrijke geur en smaakstoffen uit de hop niet verloren gaan. Dit geeft de zo typische verse hop geur en meer bittere smaak aan het bier.
Ook wel bekend als IPA style; Indian Pale Ale.

 

 

Moeder de Gans tripel

 

De Moeder de Gans tripel wordt speciaal voor ons gebrouwen in één van de oudste brouwerijen van België gelegen in het hart van Antwerpen. Deze tripel van 8% is een bier van hoge gisting met een blonde tot zeer lichte amberkleur. In de geur vindt men toetsen van appel en licht gebrande mout vermengd met onder andere de welbekende Saaz hop. Een toegankelijke lichtzoete start met een mooie balans tussen hopbitter en fruitigheid en een fris sprankelend karakter van de laatste gisting. Volmondig maar toch doordrinkbaar, een echte allemansvriend.

 

© 1993-2019 Moeder de Gans - Leest u a.u.b. onze Disclaimer, on line veiligheid en Privacy beleid