| 
 
  | 
| 
 
Speciale keukentechniek
         Al de door ons aangeboden gerechten zijn 
huisgemaakt en bestaan voornamelijk uit ambachtelijke producten van boeren en 
ambachtslieden uit de streek. Waar het kan gebruiken wij graag biologische 
producten, denkend aan de gezondheid van de mens en het milieu. Wij maken een 
verantwoorde keuze door uitsluitend bouillons te gebruiken die geen 
smaakversterkers, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, lactose, gluten, 
transvetten of gist bevatten. Ons bindmiddel bestaat uit maïs zetmeel en is 
glutenvrij. Ook gebruiken wij liever honing, appelstroop of basterd suiker ipv 
geraffineerde suiker. En als er al zout gebruikt wordt, dan uiteraard zeezout. 
Tijdens de bereiding van onze gerechten maken wij gebruik van de 
vacuümbereidingstechniek. Deze techniek stabiliseert en maximaliseert de 
kwaliteit van producten met behoud van het speciale aroma, de smaak, 
samenstelling en voedingswaarde, d.w.z. dat de natuurlijke smaak van het product 
niet verloren gaat. Door het product voor bereiding te vacumeren tot 99%, in een 
speciale verpakking, wordt er onderdruk gecreërd, waardoor het kookpunt verlaagt 
wanneer je het gerecht gaat verwarmen. Het grote voordeel hierbij is dat je het 
gaareffect bij lagere temperaturen bereikt dan bij de traditionele 
bereidings-methodes. Iedereen weet inmiddels dat geforceerde temperaturen en 
bereidingmethodes het product onnodig beschadigen, met als gevolg dat er weinig 
van de oorspronkelijke voedingswaarde overblijft. Door, vanaf het moment dat de 
producten binnen-komen, deze direct te bereiden volgens het vacuümproces komen 
ze tot het moment van opdienen niet meer in aanraking met de buitenlucht, 
waardoor de hygiëne maximaal gegarandeerd wordt. Voor onze gasten met een speciale voorkeur of dieet hebben wij een uitgebreide beschrijving met de mogelijkheden.  | 
| 
 | 
  
| 
 
    © 
1993-2019 Moeder
de Gans -- 
Leest u a.u.b. onze
Disclaimer,
  |