Speciale dieetwensen
 

Houdt u er rekening mee dat de producten die wij gebruiken, zowel in onze keuken als in de bedrijven waar wij deze inkopen, worden bereid in een ruimte waar ook vlees, melk, eieren, schaalvruchten, gluten, soja & suiker wordt verwerkt!

*  Wij hebben glutenvrij brood op voorraad in onze vriezer, zeg dit erbij wanneer u een reservering bij ons maakt, anders zult u iets langer op uw bestelling wachten.
** Vraag naar onze wisselende "Suggestie van de Chef" gerechten.
 

VEGANISTISCH

Uiensoep (zonder kaas
Dagsoep ? (zonder kookroom, wel met kokosroom) Salade Moeder de Gans (zonder kaas)
Vegetarische schotel ? **
Warme kersen (zonder roomijs & slagroom)
Verse fruit dessert € 5,- (zonder koekje)


GEPASTEURISEERDE MELK PRODUCTEN

De Val-Dieu kaas is van gepasteuriseerde melk gemaakt.
De geitenkaas is van rauwe melk gemaakt.
De stinkkaas is van rauwe melk gemaakt.
Alle andere kazen op de planken zijn van rauwe melk gemaakt.
De geraspte belegen kaas in de uiensoep is van gepasteuriseerde
melk gemaakt.
De geraspte Reypenaar kaas op de Moeder de Gans salade is van
gepasteuriseerde melk gemaakt.
Onze soepen, sauzen en romige gerechten zijn bereid met
gepasteuriseerde koksroom.
Het Crème de la Crème roomijs is gemaakt van gepasteuriseerde
melk & room, behalve de Mango en Lychee sorbetijs.
Onze appeltaart is bereid met gepasteuriseerde boter.
Wij serveren gepasteuriseerde slagroom.
Wij gebruiken geen rauwe melk voor onze warme dranken.

 

SUIKERVRIJ

 

Borrelhapjes:
Prior
Abt (zonder worst)

 

Lunchkaart: (Alles zonder dressing op de salade garnituur; vraag naar bio olijfolie en balsamico azijn)

 
Voerense plank
Voerense lunch (zonder worst)
Kaasplank
Vleesplank (zonder worst)
Patéplank (zonder Monegaskische uitjes)
Zult
Stinkkies
Trip
Spek met ei
 

Salades/Voorgerechten: (Alles zonder dressing op de salade; vraag naar bio olijfolie en balsamico azijn)

 
Paté (zonder Monegaskische uitjes)
Salade Moeder de Gans met of zonder spekjes
Salade aux lardon
Ham met Meloen
Salade Val-Dieu
Salade Geitenkaas
Salade Forelfilet
Salade Zalm

 

Hoofdgerechten: (Alles zonder gratin, zonder wortels in de warme groenten & zonder dressing op de salade)

 
Gerookte Forel (zonder mierikswortelsaus)
Zalmfilet (zonder kreeftensaus)
Goulash
Dagschotel ? **
Vegetarische schotel ? **   
Kindersuggestie: kaas soufflé, knakworst, frikandel, kroket, kipfilet (zonder appelmoes)
Kinder lasagne

 

Nagerechten:
Verse fruit dessert € 5,00 (zonder koekje en nootjes)
Kaasdessert


ALLERGENENKAART

















 


 

Over de keuken van Moeder de Gans

                                                                                                                                                                                                               

Al de door ons aangeboden gerechten zijn huisgemaakt en bestaan voornamelijk uit ambachtelijke producten van boeren en ambachtslieden uit de streek. Waar het kan gebruiken wij graag biologische producten, denkend aan de gezondheid van de mens en het milieu. Wij maken een verantwoorde keuze door uitsluitend bouillons te gebruiken die geen smaakversterkers, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, lactose, gluten, transvetten of gist bevatten. Ons bindmiddel bestaat uit maïs zetmeel en is glutenvrij. Ook gebruiken wij liever honing, appelstroop of basterd suiker ipv geraffineerde suiker. En als er al zout gebruikt wordt, dan uiteraard zeezout. Tijdens de bereiding van onze gerechten maken wij gebruik van de vacuümbereidingstechniek. Deze techniek stabiliseert en maximaliseert de kwaliteit van producten met behoud van het speciale aroma, de smaak, samenstelling en voedingswaarde, d.w.z. dat de natuurlijke smaak van het product niet verloren gaat. Door het product voor bereiding te vacumeren tot 99%, in een speciale verpakking, wordt er onderdruk gecreëerd, waardoor het kookpunt verlaagt wanneer je het gerecht gaat verwarmen. Het grote voordeel hierbij is dat je het gaareffect bij lagere temperaturen bereikt dan bij de traditionele bereidingsmethodes. Iedereen weet inmiddels dat geforceerde temperaturen en bereidingmethodes het product onnodig beschadigen, met als gevolg dat er weinig van de oorspronkelijke voedingswaarde overblijft. Door, vanaf het moment dat de producten binnenkomen, deze direct te bereiden volgens het vacuümproces komen ze tot het moment van opdienen niet meer in aanraking met de buitenlucht, waardoor de hygiëne maximaal gegarandeerd wordt. Wat de hygiëne betreft volgen wij de voorschriften van het Europese HACCP systeem.


Alvast smakelijk eten gewenst.

 

© 1993-2017 Moeder de Gans -- Leest u a.u.b. onze Disclaimer, on line veiligheid en Privacy beleid --